Dalai Lama om kærlighed

Jeg har fået læst og arbejdet mig igennem bogen ” Dalai Lama om kærlighed” og har efter mange overvejelser og timers eftertanke nogle kommentare til bogen.

Som udgangspunkt kan man sige at de fleste fornuftige mennesker i verden burde være mere eller mindre enige i Lamaens grund tanke som er ” vær imod andre som du vil have at de skal være imod dig” (hvor er det jeg har hørt det før??) og at man forsåvidt muligt skal hjælpe hvor det er muligt, uanset religion, køn, hudfarve eller rigdom.

For mig er bogen langt mere et værktøj til personlig udvikling, hvor man kan tage nogle elementer ud og bruge hvor de passer. Den kan godt blive lidt højtflyvende til tider, men det er nødvendigt for at kunne se det brede prespektiv og de muligheder der ligger hvis hele verden fulgte Lamaens råd, men da det er højest usandsynligt, må vi nøjes med at bruge de elementer som er lige til at arbejde med.

Forstå at karma
og des frugt altid svarer til hinanden
Faktisk bør du altid gavne verden
– kun dét vil gavne dig selv

” Nagarjuna, Juvelkæden”, Dalai Lama omkærlighed

Grunden til at jeg nævner denne sætning er at det minder så meget om hele grundlaget for at kunne netværke, hvis man ikke giver, får man ikke igen og hele grund filosofien er jo netop at give til netværket for at kunne benytte det på et senere tidspunkt.

Det leder mig hen på det sidste citat jeg vil bringe

Stil dig dette spørgsmål, bør alle andre bidrage til min lykke eller bør jeg hjælpe andre med at opnå lykken?

Fra Shantideva, a guide to the bodhisattva way of live

At netværke er en personlig rejse og rejser du ikke med ordenlig oppakning kommer du ikke langt.

Happy reading 🙂

Dalai Lama om kærlighed
H.H. Dalai Lama

ISBN-13 978-87-11-31884-3

Hardback – 2007, 2. udgave, Aschehoug

Advertisement

One thought on “Dalai Lama om kærlighed

  1. Niels Lindegaard says:

    Det er jo det der er med Dalai Lama’s holdninger og opskrifter på et godt liv; de skal bruges som inspiration til hvorledes man vælger at indstille sig selv overfor sin omverden. Verden er opbygget af modsætninger, og uden disse ville man ikke kunne skille det ene fra det andet. Så det at forestille sig, at alle folk på jorden efterlevede Dalai Lama’s ord til punkt og prikke ville være utopisk og stride imod vores forstand. Men til sammenligning med de større verdensreligioner, så er det lidt svære at vælge forkert hvis man baserer sit livssyn på Dalai Lama’s skrifter 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s